Krijo Faqen tėnde tek MKPortal | HOME
PRANVERA E LIBRAVE


PRANVERA E LIBRAVE
......
....
...
..
..
..
......
....
...
..
..
..
Chi Sono

Anni:
Cittą:Lucern
Zodiaco:Peshku


PRANVERA E LIBRAVE•TEKI DERVISHI<br />Personat<br /> ARI PRESPARI <br />ARBEN TETOVA <br />SHEGA <br />NARRATORI<br />LIRIA <br />JERMILOVI - XHUXH<br /> DESA MASTILOVA<br /> SLATKI ALEKSIJEVIĒI<br /> DUNJA UJKANI<br /> OGLlQI I MAĒVĖS<br /> MARIA ALEKĒIEVA<br /> OGAV BULATI <br />DOBRI MANDAREVIQI <br />SEKRETARI I KOMITETIT<br /> IJA<br /> LEJLA<br /> NUSJA<br />CIVIL - POLICI I<br /> CIVIL - POLICI II<br /> MURGESHA<br />INSTRUMENTALISTĖT<br /> TRI NUSET <br />KUARTETI

Amo et Odio

AMO
e mira
ODIO
Padrejtesija

Memoria

ditėt e fundit
Shkurt 2016


Link

mergimtari.ch


......
....
...
..
..
..
......
....
...
..
..
..
Mėrkur, 10 Shkurt 2016

dhembja. Me një dorë duk e e shtyrë butësisht; Nusja e dëbon Murgeshën të cilës as i vë veshin as e sheh. Por, Murge ha nuk i shqepet, si mace e egër.

NUSJA

            Nuk e jap të ma rrëmbejnë, jo ... joooo! Oh!
Ti atje lart: i patrajtë, i pafytyrë, i pamëshirshëm! Apollon! Apollon! 0, zgjohu, Apollon! O Hy i hij¬shëm! Pyll i ri i trupit tim!

MURGESHA

            O, Zot! 0, Zot! lVIbylli sytë para kësaj pamje ferri! Kësi blasfemi bëjnë njerëzit me shpirt si uji, si ajri, si zjarri. E lanë mendtë, o Zot, u shkallua
kjo nuse! Merre në dorë, Zot, shpëtoje mëkati!

(Nuses)

Lëshoje, oj e zeza ti, e zeza! Lëshoje të vdeku¬rin në thellimën e tij. Mos ia prish paqen, e mjera ti, moj mëkatare; e mjera ti, e mjera! Lëshoje! Lëshoje!

NUSJA
 
            Jo! Jo! Nuk të lë që toka të të marrë nga parz¬ma ime, as nuk të lë t'i bëhesh tokës hi, jo! Merrmë, Apollon, si ngahera! E zgjohu! E, zgjohu!

MURGESHA

(Nuses)
            
            Lëshoje, oj e mjerë! A nuk po e dëgjon atje thellë korin e të sakrifikuarve?! Nanat atje po çirren, po bërtasin ... Po ... po të luten: jepja fëmijën e vet tokës t'i japë gji, se foshnja do tambël,

......
....
...
..
..
..
......
....
...
..
..
..

Passioni

Ho Letto
1. LUFTA E DRENICES
2. Tropoja ne Breza
3. Djenocidi serbo-madh dhe qendresa SHQIPTARE

Ho Visto
Mechanick

Ascolto
Folklorike, popullore dhe e leht


Pensieri

Leni kujtimet te ecin ne rrugen e tyre,
se rende eshte kur kujtimi te len
para se ti ta kesh harrue kujtimin!


Amici

001787 vizitor me kan vizituar